Неділя
19.05.2024
20:03
Разделы дневника
Інше [6]
Рекомендації методичного кабінету [3]
Рекомендації з виховної роботи [2]
Новини [0]
Корисні посилання [1]
Форма входа
Календарь
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените наш сайт
Всього відповідей: 305
Мини-чат
200
Харківська спеціалізованна школа №18
Главная » 2010 » Лютий » 12 » Свято „Здоровим будь!”
Свято „Здоровим будь!”
15:44
Мета : Переконати учнів у важливості здорового способу життя. Поглибити поняття про те, що для людини головне - це здоров’я. Розвивати вміння слідкувати за собою, дотримуватися особистих гігієнічних правил. Виховувати життєву потребу бути здоровим і гарним. Дбати про свій фізичний і духовний розвиток, вести активний спосіб життя. с Хід свята Вчитель: Доброго здоров’я діти, доброго вам дня. Хай вам ясно сонце світить у вікно щодня, Хай сміється мирне небо і дивує світ. А Земля нехай дарує вам барвистий цвіт, Бо здоров’я, любі діти, в світі головне.
1 А здорових і веселих щастя не мине! Ведуча: Сьогодні ми здійснимо незвичайну подорож – по казковому містечку Здоров’янську к раїни Нехворійка. Ми познайомимося і з його мешканцями, а вони розкриють нам маленькі таємниці здоров’я. Але ми всі повинні мати гарний настрій (бо подорож наша може не здійснитися). Домовились? 1. Весело у світ дивіться, Сум від себе проженіть Встали рано – посміхніться, З радістю весь день живіть.
2. Усмішка неначе сонце, Світло, тепло дає, Як загляне у віконце, Відразу радісно стає.
3. Той здоровий, хто сміється, Бо нічого не болить Все йому в житті вдається І чудова кожна мить. 4. Гарна думка серце гріє, І чарівним все стає Доброта, зцілити вміє І здоров’ячко дає Пісня „Улыбка”
 Ведуча: У цьому маленькому місті усього чотири вулиці, але вони дуже гарні. А вирушимо ми Здоров’янськом на казковому автобусі (поїзді).
Пісня „Мы едим, едим”
До вулиці першої Шлях наш лежить Казковий автобус (поїзд) До неї спішить А хто тут живе, Здогадайтеся самі – Це діти городу Корисні й смачні
2 Ведуча: Ну що, здогадалися, хто мешкає на першій вулиці Здоров’янська! (овочі) Саме тому і вулиця має назву „Овочева” (до залу входять овочі, сперечаючись між собою)
Ведучий: Тут овочі спілі На нас вже чекають Корисніший хто з них, Дізнатись бажають. Усі овочі разом : Хто корисніший із нас? Розсудіть нас друзі, враз! Не дійдемо ніяк згоди Хто з нас вулиці господар!
Ведуча: Перший вискочив горошок – От хвалько маленький! (наперед виходить горошок та буряк) Горошок: Я такий чудовий хлопчик, Круглий зелененький Якщо тільки захочу, Всіх горошком пригощу!
Ведуча: Від образи бурячок Ухопився за бочок Буряк: (стає руки в боки) Дай мені промовить слово, Вислухай спочатку! Для борщу і вінегрету Маю гарну грядку. (Наперед виходить Капуста, Огірок, Морква)
3 Капуста: Бурячку, посунься трохи – Без капусти що за борщ! Я у страві головніша, Тому, друже, ти помовч Всім відомо, що зі мною Найсмачніші пиріжки Я за тебе краща вдвоє, Так посунься, відійди! Огірок: Усі будуть дуже задоволені З’ївши огірок маринований І свіженькі огірочки Всі смакують залюбки 4
 4 Морква: Жодного не знайдеш нині, Хто не знає вітаміни. Пийте мій морквяний сік І гризіть морквичку - Збережете на весь вік Ви рум’яні щічки !
Ведуча: Тут надувся помідор І сказав пихато (наперед виходить Помідор)
Помідор: Люба морква, це не діло! Як таке сказать ти сміла? Найсмачніший - сік томатний. Я корисний ще й ошатний!
Ведуча: Обізвалася цибуля, Кругла, товста, наче куля (наперед виходять Цибуля, Картопля та Баклажан) Цибуля: Я приправа в кожну страву Тож хвалитись маю право. З давнини усім відомо: Від хвороб я охорона Картопля: Дуже скромна я, картопля Непримітна з виду. Та не зварите без мене, Друзі, ви обіду
Баклажан: Із товстеньких баклажанів Дуже поживна ікра! Вітамінами багата
 5 А яка ж вона смачна! Ведуча: Спір давно кінчати час! Усі овочі (разом) Друзі, помиріть же нас! До залу входить лікар. Лікар: Доброго дня усім Що тут трапилося?
Ведуча: Та от, овочі сперечаються, хто з них найкорисніший і найпотрібніший. Лікар: Цю суперечку неважко припинити Без винятку, друзі, овочі всі.
6 Дуже корисні і дуже смачні. В кожному вітаміни і смак Кожен корисний, повірте – це так Усі овочі разом Ми вам здоров’я даруємо, діти З ними дружіть – буде радісно жити (овочі залишають сцену) пісня Вулиця Фруктова Добре вам знайома Дружні мешканці її – Фрукти різні й ягоди Завітаємо сюди, Раді нам вони завжди. Ведуча: На вулиці фруктовій Чекають нас фрукти Яблуко: Влітку у садочку Зріє під листочком Восени набравшись соку Стане враз червонобоким Вишні: Поміж листя оксамиту Дозрівають серед літа Мов сережки червоненькі Дрібні ягідки смачненькі Груша: На матрьошку схожа я І медовим соком повна
7 Суниці: Не лінуйся у лісочку Зазирати під листочки Набираєш у долоні Стиглі ягідки червоні ВВиноград: На лозі, росою вмиті, Зрілі грона соковиті В сонця силоньку черпали Золотистим соком стали Лікар: Як ви гадаєте друзі чому потрібно їсти багато овочів та фруктів?
8 Гра „Овоч чи фрукт” Ведуча: А тепер відвідаємо вулицю „Вітамінну” Вибігають вітаміни Разом Привіт друзі! Ласкаво просимо до нас! Вітамін Д: Наша Вітамінна вулиця багата і живуть тут всі необхідні вітаміни Вітамін В: Ми товаришуємо з усіма Овочами та фруктами Вітамін А: Але у кожного з нас є Свої улюблені фрукти та овочі
 9 Вітамін С: Їжа, багата на вітаміни Є дуже корисною для людини Вітамін А: Якщо ви хочете мати Гарну шкіру, рум’яні щічки Та добрий зір, звертайтеся До мене я товаришую із Морквою, помідором, гарбузом, Абрикосом, петрушкою Вітамін В: Якщо ви хочете зростати Сильними, веселими і Мати добрий апетит, я вам Допоможу. А товариші мої - Це картопля, горошок та зелений салат
Вітамін С: Якщо ви хочете мати Міцне здоров’я стану вам у пригоді Мої друзі – лимон, апельсин, Порічка, капуста, зелена цибуля Та чорна смородина Вітамін Д: Я дуже потрібний тим, Хто хоче швидко і добре рости, Мати гарну статуру Та міцні зуби Мої друзі – це молоко, Яйце, сир, масло. До цього ж я товаришую із Засмагою передають вам І вітамін Д, (тобто маю) Лікар: Кожній дитині потрібні Вітаміни щоб добре рости Гарно бачити, мати здорові 10 Зуби, не хворіти, бути Витривалими і веселими А тепер перед нами вулиця „Спортивна”
1-й : В кожній родині, В кожній сім’ї Зростають веселі Малі школярі 2-й: А щоб добре нам навчатись Треба спортом всім займатись 3-й: Відкриваємо завісу! І у цю чарівну мить Ми покажемо вам казку, А ви висновки робіть. Пісня „Пробуждальная” Звучить музика , до залу назустріч одне одному виходять Василько та кіт Мурчик. Василько несе подушку.
Василько: Щось я нездужаю сьогодні.... Тож до школи не піду І не буду умиватись Краще трішки полежу Ще й зарядкою займатись Е ні! Краще дома , на дивані З рудим котиком погратись До Василька підходить
Мурчик (Мурчик докірливо): Я щоранку умиваюсь, Чищу свої зубки І розчісую старанно Руду свою шубку 11 Плигаю щоранку вліво, Плигаю щоранку вправо, З задоволенням роблю Фізкультурні вправи. Якби спортом не займався, Якби цього не робив, Як тоді б я так завзято, Вправно так мишей ловив? Василько Сам чим хочеш, тим займайся, То усе твої турботи, А до мене не чіпляйся! Що я роблю, то мій клопіт. Я не буду умиватись І не буду мити вуха! Мурчик От покличу Айболита- Будеш знати, як не слухать!
12 (Мурчик тікає і від Айболита) Айболить Хто мене запрошував? Що в тебе болить? Хлопче не турбуйся- Вилікую вмить А ну ж бо асистенти Виносьте інструменти! Василько (дуже злякано) Ой, лікарю! Ой, лікарю! Нікого не зовіть! У мене, Айболитику, Нічого не болить! Айболить Ми тебе, Васильку, Зараз полікуємо! І разом від лінощів Швидко порятуємо. Василько Не болить нічого в мене! Згоден бути я спортсменом! Айболить Що ж, це добре! Молодець! Гей! Сюди, моя ватаго! (Звучить весела музика. Бігають Каченя, Поросятко, Цуценя, Мавпеня) Каченя Той, хто робить процедури Водні, прохолодні Той не знає температури Всі звірята Ми з тобою згодні! Поросятко
13 Я- маленька Свинка! В мене гарна спинка! Гарний вигляд завжди маю, Бо вітаміни я вживаю! Цуценя Можна довго сперечатись, Можна довго говорити, Я скажу вам, мої друзі, Щоб вам не хворіти, Треба зранку всім зарядку Весело зробити! Мавпеня Нумо, дружно, Нумо, разом Станемо у коло. І танок веселий, жвавий Поведем чудовий! Танок „Маленьких каченят” Василько Світло сьогодні у нашому класі, Свято у гості до нас завітало! Треба невтомно щодня працювати! І про здоров’я своє добре дбати! І тоді усі малята Будуть справжні здоров’ята! Мойдодир (пісня „Рано вранці на світанку”) Раптом до залу входить Бармалей Бармалей Не вмивайтеся, малята! Не чистіть свої зубки! Хай не знає ваша шкіра Ні мила, ні губки! Тільки їжте! Тільки спіть! І не чого не робіть! Хай вмиваються щоранку
 14 Сірі зайченята. А з вас виростуть, з лінивих, Бармалейченята! Айболить Геть звідсіля, розбійнику, Брудний, неохайний. Від присутності своєї Клас звільни негайно. Бармалей тікає Вчитель А я скажу на прощання Наші щирі побажання. Будьте всі щасливі діти, З усмішкою в світ ідіте! Хай вам щиро сонце світить, Всі здоровими ростіть. Пісня „Ты, да я, да мы с тобой”
Категория: Рекомендації з виховної роботи | Просмотров: 1614 | Добавил: Lushele | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]