10 продуктів, які зроблять вас розумнішими - Журнал "Симфонія життя" - Советы от учителей - Харьковская Специализированная Школа №18 І-ІІІ ст
Четвер
08.12.2016
00:10
Категории каталога
Новини [4]
новини
Журнал "Симфонія життя" [2]
Відомості про проведення ЗНО,ДПА [0]
Вакансії учнів [3]
Соціальна підтримка [0]
Форма входа
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
МАН и Краеведенье:
Всього відповідей: 110
Мини-чат
200
Харківська спеціалізованна школа №18
Главная » Статьи » Журнал "Симфонія життя"

10 продуктів, які зроблять вас розумнішими


    Якщо діти погано вчаться у школі, то проблема може полягати не в їх інтелектуальних здібностях, а в недостатньому або неправильному харчуванні.

        Мозок людини, що росте, - це досить голодний орган, який поглинає величезну кількість поживних речовин. Ось десять видів продуктів, що сприятливо впливають на роботу головного мозку, які варто включити в дієту:

 1. Лосось. Жирна  морська риба містить корисну для мозкової функції жирну кислоту омега-3, вживання якої покращує когнітивну функцію мозку. Дитині можна давати з собою бутерброд із смаженим або тушкованим лососем і овочами (нарізаним огірком, помідором або листям салату).

 2.  Яйця.  Жовтки   містять  холин, елемент, що поліпшує пам’ять. Школяру можна на обід дати смажене яйце або омлет між двома шматочками хліба з цілісного зерна.

  3. Арахісове масло. Арахіс – джерело вітаміну Е, антиоксиданту, що захищає нервові мембрани в мозку. Несолоний арахіс можна додавати в будь-які салати,а арахісове масло дуже смачне із свіжим хлібом.

 4. Цілісне зерно. Людський мозок для нормального функціонування вимагає певну кількість глюкози. Цілісне зерно містить і глюкозу, і клітковину, а також вітаміни групи В, що живлять нервову систему. Купуйте для себе і своїх дітей вироби з невибіленої цілісної муки або печіть хліб самі.

 5. Вівсянка. Овес - це кращий сніданок для дитини, тому що містить вітамін Е, В, потассіум і цинк. Ці елементи і вітаміни допоможуть   вашим   дітям   повністю реалізувати свій інтелектуальний потенціал. Якщо ви робите овочеві і фруктові соки вранці, покладіть небагато сирої вівсянки в сік.

 6. Ягоди. Полуниця, чорниця, вишні, малина, ожина і ін. містять антиоксиданти, що запобігають раковим захворюванням. Дослідження   показали,   що   зокрема полуниця і чорниця покращують пам’ять, а насіння в малині, полуниці, ожині і суниці багаті омегою-3.  Свіжі ягоди  можна додавати в салат, овочеві страви, мюслі або їсти просто так.

 7. Боби. Дуже корисна квасоля, горох, нут (баранячий горох) і чечевиця завдяки вмісту протеїну і так званих складних вуглеводів (які трохи підвищують рівень цукру в крові) та клітковини, плюс вітамінів і мінералів.

 8. Різноколірні овочі. Овочі яскравих насичених   кольорів   містять   велику кількість антиоксидантів, які поновлюють пошкоджені   клітини.   Давайте   дітям нарізані свіжі овочі або робіть соуси до макаронів з великою кількістю овочевих інгредієнтів.

 9. Молоко і йогурт. Молочні продукти багаті протеїном і вітамінами групи В - важливий  компонент росту мозкової тканини, утворення нейротрансмітерів і ензимів. Купуйте дітям несолодкий йогурт, нежирну сметану, молоко, ряжанку і кефір для повноцінного сніданку перед школою.

 10. Нежирна яловичина  Нежирне м'ясо  - джерело  заліза  і  цинку,   що сприяють поліпшенню когнітивної функції мозку. Вживання нежирного м"яса разом з їжею, багатою вітаміном С (помідори, болгарський перець, апельсини, полуниця) покращують засвоєння заліза в організмі.

 



Источник: http://zhivem-zdorovo.com
Категория: Журнал "Симфонія життя" | Добавил: Lushele (03.01.2011) | Автор: Оксана
Просмотров: 394 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]