Середа
24.04.2024
08:15
Разделы новостей
Нагородження [4]
Привітання! [16]
Новини [38]
Бібліотека [1]
Профспілки [0]
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
МАН и Краеведенье:
Всього відповідей: 112
Мини-чат
200
Харьковская Специализированая Школа №18
Главная » 2010 » Грудень » 10 » Зміст роботи
Зміст роботи
23:48
Здійснює інформаційне та бібліотечно-бібліографічне обслуговування читачів.
 Організовує диференційне (індивідуальне та групове) обслуговування читачів на абонентах, в читальних залах та інших пунктах видачі літератури.
 Безкоштовно забезпечує читацький контингент навчального закладу основними бібліотечними послугами.
 Проводить соціологічні дослідження читацьких інтересів з метою оптимального їх задоволення.
Підвищує ефективність інформаційного забезпечення читачів за рахунок взаємодії з органами НТІ та забезпечує читачам доступ до інформаційних ресурсів як в Україні, так і за її межами.
Організовує роботу громадських інформаторів кафедр і наукових підрозділів навчального закладу, надає їм необхідну методичну допомогу.
Укладає і готує до видання бібліографічні покажчики, списки літератури на допомогу науковій та навчально-виховній роботі навчального закладу, виконує всі види бібліотечних довідок, проводить бібліографічні огляди тощо. Організовує для студентів згідно з навчальним розкладом заняття з основ інформатики, бібліотекознавства та бібліографії. Пропагує бібліотечно-бібліографічні знання в навчальному процесі та науковій роботі шляхом проведення індивідуальних бесід, консультацій, організації книжкових виставок та інше.
Надає читачам додаткові платні послуги відповідно діючим постановам, виходячи з наявності умов та можливостей на місцях.
Формує бібліотечні фонди шляхом придбання наукової, навчальної, художньої літератури згідно з навчальними планами, програмами та тематикою наукових досліджень.
Систематично аналізує використання бібліотечних фондів з метою оптимізації їх використання. Вносить до Міносвіти України та видавництв пропозиції щодо видання навчальної та науково-методичної літератури.
Здійснює організацію, раціональне розміщення та облік основних та додаткових бібліотечних фондів, їх зберігання, реставрацію та консервацію.
 Створює і веде систему бібліотечних каталогів і бібліографічних картотек, традиційних і сучасних машинних носіїв інформації з метою багатоаспектного бібліографічного розкриття бібліотечного фонду.
Бере участь у створенні галузевих, регіональних та загальнодержавних баз даних.
Веде роботу по пропаганді та розкриттю бібліотечних фондів.
Спільно з громадськими організаціями та викладачами навчального закладу проводить читацькі конференції, літературні та музичні вечори, диспути, інші масові заходи.
Веде господарсько-економічну діяльність, спрямовану на покращання умов праці читачів та співробітників бібліотеки на основі даних повноважень. Бере участь у міжнародних бібліотечних програмах.
Проводить наукові дослідження у галузі бібліотекознавства, інформатики, бібліографії, історії книги та ін.
Вивчає і впроваджує в практику роботи передовий бібліотечний досвід, а також результати бібліотечних науково-дослідних робіт.
 Здійснює перехід на нові бібліотечні технології.
Проводить науково-методичну роботу (аналітичну, організаційну, консультативну) по удосконаленню всіх напрямків діяльності бібліотеки.
Забезпечує підвищення професійного, загальноосвітнього та культурного рівня працівників бібліотеки. Організовує навчання фахівців бібліотеки роботі з комп’ютерною технікою в автоматизованих системах.
Прикрепления: Картинка 1
Категория: Бібліотека | Просмотров: 934 | Добавил: Lushele | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]